Välj en sida

Program

Välkommen till missionskonferensen ALLA FOLK!

 

Plats: Kungsportskyrkan, Huskvarna

Datum: 31 januari–1 februari 2025

Huvudtalare

Carl-Gustaf Severin

Carl-Gustaf Severin

Fredag – 19:00

Kerstin Oderhem

Kerstin Oderhem

Lördag – 10:00

Pelle Hörnmark

Pelle Hörnmark

Lördag – 19:00

Fredag

19:00 ”En frälsare.” Kvällsmöte med Carl-Gustaf Severin

Lördag

9:00 Incheckning och fika

10:00 ”Ett evangelium.” Förmiddagsmöte med Kerstin Oderhem 

12:00 Lunch

13:30From everywhere to everyone.”
Missionsappeller med talare från Sverige och Norge

14:30 Fika

15:00 Valbara seminarier (se nedan)

17:30 Middag

19:00 ”Ett uppdrag.” Kvällsmöte med Pelle Hörnmark 

Valbara seminarier

Under lördagen erbjuder vi två seminariepass på 45 minuter vardera. De flesta har två medverkande talare. Du kan läsa mer om alternativen nedan, och väljer vad du vill gå på i samband med din anmälan.

Seminarier

45 min vardera, med start kl 15 resp 16 på lördag eftermiddag. Du har alltså möjlighet att delta i två olika seminarier. 

1. Vad händer i den globala missionsrörelsen? (Øystein Samnøen och Olof Edsinger)
Vad krävs för att kyrkan ska kunna fullfölja missionsuppdraget? Vilka signaler sändes på den globala Lausannekongressen i Seoul? Välkommen till ett seminarium om att ta evangeliet till de minst nådda och om möjligheter och hinder för den globala kyrkan fram till 2050!

2. Företagande i missionens tjänst (Miriam T och Mikael Boman)
”Business as Mission” kan ta sig många olika uttryck. Från en längtan att förbättra de socioekonomiska förutsättningarna i ett utvecklingsland till ett strategiskt redskap för att ta evangeliet till folk och länder där enda vägen in är att etablera företag. I detta seminarium får vi lyssna till Miriam T, som tillsammans med sin man driver ett företag i Nepal och samtidigt når ut med evangeliet till människor som ännu inte hört detta. Och Mikael Boman, företagare, församlings- och missionsledare från Mullhyttan, som driver flera olika slags företag med starkt missionsfokus.

3. Mission i den svenska förorten (Robin Minshull och Basem Mekhail)
Det talas ofta om våra förorter i media, och inte sällan är det en mörk bild som målas upp. Samtidigt bryter evangeliets ljus igenom på olika sätt i dessa områden. Kom för att ta del av och delta i reflektioner kring följande frågor: Vad ser vi för öppna dörrar för evangeliet i förorten? Vilka nycklar kan vara till hjälp när man vill nå människor som bor där med evangeliet? Hur kan kristna gemenskaper etableras och utvecklas i dessa områden?

4. Att sprida evangeliet i sociala medier (Linus Anderås och Hilda Wirsén)
Över fem miljarder människor i världen använder sociala medier och bland svenskar födda på 70-talet eller senare gör i princip alla det. Detta är ett seminarium kring vilka möjligheter det ger oss i vårt missionsuppdrag. Linus arbetar med det utifrån nätverket Kingdom Coders som för samman kristna programmerare för att jobba med olika missionsprojekt och Hilda är engagerad i den svenska satsningen Varför kristen? som varje vecka når ut till tusentals människor på bland annat Tik Tok.

5. Evangeliet tillbaka till det judiska folket (Carl-Henrik Karlsson)
Endast 0,3% av alla judar i Israel tror på Jesus som Messias. De hör därmed till de minst nådda, samtidigt som det är de som först tog emot evangeliet och gav det vidare till andra folk. Vilka är fallgroparna och vilka är möjligheterna när vi ger evangeliet tillbaka till det judiska folket?

6. Mission till de minst nådda (Marcus Svedman)
Vi tittar på vilka folkslag som just nu definieras som ”Frontier Unreached People Groups”. De verkligt ”onådda folken” är i regel också ”svårnådda folk”. Världen förändras och förutsättningarna för missionsuppdraget likaså.

7. De bibellösa folken (Mattias Hallkvist och Catharina Karlhager)
Vad är ett bibellöst folk, finns de fortfarande och är det viktigt att översätta Bibeln? Följ med ut i den vida bibelöversättarrörelsen och upptäck världens språkliga mångfald och hur du kan vara med och råda bot på folkgruppers bibelfattigdom!

8. Mobilisera den unga generationen (Joel Lundgren och Mika Kosonen)
Att vi behöver fler missionärer är det ingen tvekan om, men vågar vi satsa på en ung generation? På dem som aldrig gjort det förut, men som har viljan att göra Jesus känd? I detta seminarium kommer du dels att få lyssna till färska vittnesbörd om ungdomar som prövat vingarna på missionsfältet, dels att få ett smakprov på ett konkret verktyg – kursmaterialet ”Guds stora berättelse för unga” – som är framtaget för att mobilisera 13–25-åringar till ett missionellt liv i Sverige och till jordens yttersta gräns.

9. Migrantförsamlingar – missionärer i Sverige (TIllarh Mukasa och Maritha Krigsman Vilhelmsson)
Gud har svarat på våra böner om arbetare till skörden genom att sända hit bröder och systrar från andra länder. Men hur välkomnar vi dem som kommer och hur kan vi tillsammans skapa mångkulturella församlingar? I seminariet delar Pastor Tillarh sina erfarenheter av att komma som missionär till Sverige. Maritha, som är pastor i en svensk mångkulturell församling, delar med sig av utmaningar och styrkor i att vara en mångkulturell församling.

10. Navigation i medvind och motvind (David Duveskog och GertOve Liw)
Trosgnistans missionsarbete har pågått i 55 år och man har i dag verksamhet i 16 olika länder. I det här seminariet delar David och GertOve med sig av sina erfarenheter av gränsöverskridande mission: Vad har de lärt sig? Hur hanterar de motgång och förföljelse? Hur kan församlingsbyggande och utveckling gå hand i hand med diakonala insatser, utan att man samtidigt tappar fokus från missionsuppdragets kärna?